Η πρόκληση της διαδοχής στην Οικογενειακή Επιχείρηση

Ο άνθρωπος  από τη φύση του επιθυμεί να κληροδοτήσει στους απογόνους του τους κόπους της δημιουργίας του. Ομοίως, ο επιχειρηματίας συνηθίζει να σχεδιάζει το μέλλον της επιχείρησής του με κριτήριο την παράδοση των ηνίων στην επόμενη γενιά της οικογένειάς του. Η Ελληνική Ιδιωτική Οικονομία βασίζεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες συνήθως έχουν οικογενειακό χαρακτήρα. Ακόμη όμως και οι μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις παρατηρούμε πως διατηρούν το οικογενειακό στοιχείο στη λειτουργία και στελέχωσή τους. Η ορθή διακυβέρνηση μιας τέτοιας επιχείρησης αποτελεί στην πραγματικότητα μεγάλη πρόκληση, συχνά δυσκολότερη και πολυπλοκότερη συγκριτικά με μια επιχείρηση η οποία δεν διατηρεί αμιγώς οικογενειακή οργάνωση.

Η ομαλή μετάβαση στη διάδοχη κατάσταση είναι το αποτέλεσμα ορθολογικών ελέγχων της διοίκησης και προώθησης ισορροπιών στο εσωτερικό της επιχείρησης αλλά και στην εικόνα που εκπέμπεται στους συναλλασσόμενους τρίτους. Η διαδικασία μετάβασης ή διαδοχής είναι ένα από τα πιο λεπτά και πολύπλοκα  ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες επιχειρήσεις.

Η «Artion Α.Ε.» και ο Γιώργος Δαλιάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της «Artion A.E.», διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Η Διαδοχή στις Οικογενειακές επιχειρήσεις». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο President.

Στην Artion, θέλουμε να βοηθήσουμε  τις εταιρείες  και τους συνεργάτες της  να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα και να ενισχύσουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα. Η άμεση και ουσιαστική μετάδοση γνώσης και τεχνογνωσίας αποτελεί τη βάση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Artion και είναι αυτή που ενισχύει τη σχέση με τους πελάτες μας.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

image_print