Η πρόκληση της διαδοχής στην Οικογενειακή Επιχείρηση

Ο άνθρωπος  από τη φύση του επιθυμεί να κληροδοτήσει στους απογόνους του τους κόπους της δημιουργίας του. Ομοίως, ο επιχειρηματίας συνηθίζει να σχεδιάζει το μέλλον της επιχείρησής του με κριτήριο την παράδοση των ηνίων στην επόμενη γενιά της οικογένειάς του. Η Ελληνική Ιδιωτική Οικονομία βασίζεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες συνήθως έχουν οικογενειακό χαρακτήρα. Ακόμη όμως και οι μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις παρατηρούμε πως διατηρούν το οικογενειακό στοιχείο στη λειτουργία και στελέχωσή τους. Η ορθή διακυβέρνηση μιας τέτοιας επιχείρησης αποτελεί στην πραγματικότητα μεγάλη πρόκληση, συχνά δυσκολότερη και πολυπλοκότερη συγκριτικά με μια επιχείρηση η οποία δεν διατηρεί αμιγώς οικογενειακή οργάνωση.

Η ομαλή μετάβαση στη διάδοχη κατάσταση είναι το αποτέλεσμα ορθολογικών ελέγχων της διοίκησης και προώθησης ισορροπιών στο εσωτερικό της επιχείρησης αλλά και στην εικόνα που εκπέμπεται στους συναλλασσόμενους τρίτους. Η διαδικασία μετάβασης ή διαδοχής είναι ένα από τα πιο λεπτά και πολύπλοκα  ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες επιχειρήσεις.

Η «Artion Α.Ε.» και ο Γιώργος Δαλιάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της «Artion A.E.», διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Η Διαδοχή στις Οικογενειακές επιχειρήσεις». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο President.

Στην Artion, θέλουμε να βοηθήσουμε  τις εταιρείες  και τους συνεργάτες της  να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα και να ενισχύσουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα. Η άμεση και ουσιαστική μετάδοση γνώσης και τεχνογνωσίας αποτελεί τη βάση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Artion και είναι αυτή που ενισχύει τη σχέση με τους πελάτες μας.

 

image_print
2016-10-14T14:18:59+00:00 Δημοσιεύθηκε: 09/06/2016|Δελτία τύπου ARTION|

Παροχή συγκατάθεσης στο πλαίσιο της συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του

Γενικού Κανονισμού για την προστασία των προσωπικών Δεδομένων

(σύμφωνα με το άρθρο 7 και τις αιτιολογικές σκέψεις 32, 33, 42, 43 του GDPR)


 1. Η ARTION AE, εταιρεία παροχής φοροτεχνικών, λογιστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών με σκοπό  την ολοκληρωμένη στήριξη των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών, και έδρα το Μαρούσι,ζητά τη συγκατάθεσή σας για την καταγραφή και αρχειοθέτηση των παρακάτω στοιχείων:

  • Όνομα
  • e-mail
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας
  • Στοιχεία εταιρίας (Τίτλος και αντικείμενο δραστηριότητας)
  • Ιδιότητα - θέση εργασίας σας

 2. Οι παραπάνω πληροφορίες, δίνονται ελεύθερα από εσάς και θα επεξεργαστούν με σκοπό να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό για οικονομικά-τραπεζικά-φορολογικά θέματα και αλλαγές καθώς και μελέτες και αρθρογραφία σχετική με τα παραπάνω θέματα από συνεργάτες του ομίλου ΑΡΤΙΟΝ.

 3. Οι πληροφορίες αυτές θα τηρηθούν για περίοδο 24 μηνών και δεν θα γνωστοποιηθούν σε άλλους αποδέκτες πέραν των εταιριών του Ομίλου μας.

 4. Αν κατά την παραπάνω περίοδο αποφασίσετε ότι επιθυμείτε τη διαγραφή αυτών των πληροφοριών μπορείτε να μας στείλετε email αιτούμενος/η την διαγραφή σας στην διεύθυνση [email protected] ή να μας στείλετε ένα αντίγραφο της φόρμας ανάκλησης που σας μοιράζεται μαζί με την παρούσα στην διεύθυνση που είναι ήδη τυπωμένη στην αίτηση ανάκλησης.

 5. Υπεύθυνος Επεξεργασίας πληροφοριών:ΣυμφωνώΔιαφωνώ